Het organiseren van de schoonmaak is een enorm grote uitdaging gezien de huidige personeelstekorten en het hoge ziekteverzuim. En dat zijn niet de enige hoofdbrekens. Men heeft ook te maken met veranderende wetgeving en de wens om duurzamer te ondernemen. “Als kennispartner willen we graag zoveel mogelijk ondersteuning bieden. Daarom geven we trainingen op maat waarbij we deze zaken behandelen”, vertelt Tom ter Hogt, Sector Specialist Facility bij Carel Lurvink.
“Bij voorkeur geven we de trainingen op locatie, zodat de informatie die we geven goed aansluit op de praktijksituatie. Daarbij zorgen we altijd voor een laagdrempelige sfeer, zodat de medewerkers zich vrij voelen om alles te zeggen en vragen.”
Behouden en aantrekken van personeel
Hoe plezieriger het werk, hoe groter de kans dat een organisatie haar schoonmaakprofessionals behoudt. En des te makkelijker nieuwe medewerkers worden aangetrokken! Diverse aspecten maken het schoonmaakwerk een stuk aangenamer en tijdens een training delen we deze kennis. “Er zijn legio middelen en methodes die de fysieke belasting verlagen. Of die voor meer efficiëntie zorgen, wat eveneens het werkplezier aanmerkelijk verhoogt. Het is bijvoorbeeld niet alleen zwaar om telkens opnieuw een emmer water te vullen, het is ook niet leuk en het schiet niet op. Als je aan het begin van je werkdag direct een tiental doeken voorbevochtigt, kan je dit vermijden.
Of neem de stofzuiger. Hoe vervelend is het om die constant vooruit te moeten trekken? En elke keer weer heen en weer te lopen om van stopcontact te wisselen? Met een draadloze rugstofzuiger zoef je als het ware onbelemmerd en heerlijk vlot van ruimte naar ruimte. Niet alleen heel gemakkelijk, maar ook nog eens aantoonbaar minder belastend voor het lichaam.”