Zorgsector
3 producten
Medische wegwerphandschoenen bestellen?
Medische wegwerphandschoenen zijn cruciaal voor het waarborgen van hygiëne en veiligheid in zorgomgevingen. Ons assortiment omvat chirurgische handschoenen die is ontworpen om maximale bescherming en comfort te bieden. We bieden diverse opties steriele handschoenen, waaronder latex, nitril en vinyl, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor elke medische toepassing. Deze chirugische handschoenen zijn ideaal voor gebruik in ziekenhuizen, klinieken en tandartspraktijken, waar precisie en infectiebeheersing essentieel zijn. Ontdek onze collectie medische wegwerphandschoenen, die voldoen aan de hoogste normen om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen die professionals nodig hebben.
Hoe gebruik ik medische wegwerphandschoenen? (hoe trek ik ze aan en uit?)
Het correct aan- en uittrekken van medische wegwerphandschoenen is essentieel om de verspreiding van ziektekiemen en besmetting te voorkomen. Begin met schone en droge handen voordat je de handschoenen aantrekt.
Pak een handschoen bij de manchet en trek hem over je hand, waarbij je ervoor zorgt dat de vingers goed gepositioneerd zijn. Herhaal dit voor de andere hand, vermijd daarbij aanraking van de buitenkant van de handschoen. Bij het uittrekken van de handschoenen is het belangrijk om contact met de buitenkant te minimaliseren. Pak met één hand de buitenkant van de andere handschoen bij de pols zonder de huid aan te raken en trek deze voorzichtig naar beneden, zodat hij binnenstebuiten keert. Houd de verwijderde handschoen vast met de nog gehandschoende hand. Schuif vervolgens een vinger van de blote hand onder de manchet van de andere handschoen, zonder de buitenkant aan te raken, en trek deze ook binnenstebuiten over de eerste handschoen heen.
Gooi de handschoenen direct weg in een daarvoor bestemde afvalbak en was je handen grondig met water en zeep of gebruik een handdesinfecterend middel. Door deze stappen nauwkeurig te volgen, minimaliseert u het risico op besmetting en beschermt u zowel uwzelf als patiënten en collega’s.
Welke soort (latex of nitril) wordt in een medische omgeving gebruikt?
In een medische omgeving worden zowel latex als nitril als materiaal gebruikt voor medische wegwerphandschoenen, afhankelijk van de specifieke behoeften en voorkeuren. Latex handschoenen zijn traditioneel populair vanwege hun uitstekende elasticiteit, pasvorm en tastgevoeligheid, waardoor ze ideaal zijn voor precisiewerk zoals chirurgische ingrepen. Ze bieden een effectieve barrière tegen bacteriën en virussen. Echter, vanwege de mogelijkheid van latexallergieën bij zowel zorgverleners als patiënten, is er een verschuiving geweest naar nitril handschoenen. De meeste medische handschoenen zijn daarom nu meestal latexvrij. Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en bieden een uitstekende weerstand tegen chemicaliën, perforaties en slijtage. Ze zijn hypoallergeen en daarom een veiliger alternatief voor mensen met een latexallergie. Nitril handschoenen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in omgevingen waar blootstelling aan chemische stoffen een zorg is, zoals in laboratoria en bij het hanteren van chemotherapie-medicatie.
Welke normeringen volstaan voor medische wegwerphandschoenen?
De EN 455 normering omschrijft de kwalitatieve en fysieke eigenschappen waaraan medische onderzoekshandschoenen voor eenmalig gebruik moeten voldoen. Handschoenen die voldoen aan EN 455 zijn erg betrouwbaar. Houdt daarentegen wel rekening met de maximale foutmarge van 1,5% (AQL 1,5) die geldt voor deze normering. De EN 455 norm bestaat uit de onderstaande vier sub normeringen. EN455-1: Eisen en testmethode voor de afwezigheid van kleine gaten (pinholes) in de handschoen zodat mico-organismen niet kunnen binnendringen. Steriele handschoenen moeten namelijk lekvrij zijn. Dit wordt bepaald door middel van de waterdichtheidstest en luchtdichtheidstest. EN455-2: Eisen en testmethode voor fysieke eigenschappen. De maatvoering, dikte, rek- en treksterkte worden getest. Het zorgt ervoor dat de handschoeenen duurzaam en functioneel zijn tijdens gebruik. Hiervoor wordt een minimum treksterkte van 6 Newton gehanteerd. EN455-3: Eisen en testmethode voor biologische evaluatie. De aanwezigheid van schadelijke stoffen op de handschoen, zoals poeder en micro-organismen, wordt getest. EN455-4: Eisen omtrent de houdbaarheidsperiode en het labelgebruik van de handschoen. Dit helpt gebruikers om te bepalen of handschoenen nog effectief zijn.
Waar koop ik medische wegwerphandschoenen?
Medische wegwerphandschoenen bestelt u voordelig bij Carellurvink.nl. Onze gecertificeerde handschoenen voldoen aan CE/ISO EN 455 en EN ISO 374-5:2016 certificering en voldoen aan alle medische wetgeving. De CaluGloves medical wegwerphandschoenen in ons assortiment zijn gemaakt van sterk materiaal en bieden optimale bescherming. Deze wegwerphandschoenen zijn altijd voorradig dus bestel vandaag nog uw medische wegwerphandschoenen. Heeft u nog vragen over deze wegwerphandschoenen of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.