Voedselveiligheidscultuur
“Het feit dat eens in de zoveel tijd een bekend voedselproducerend bedrijf het nieuws haalt dankzij een salmonella- of listeriabesmetting, geeft aan hoe complex het is om voedselveilig te produceren. Carel Lurvink ondersteunt zijn klanten door in de volle breedte mee te denken en als sparringpartner te fungeren. Wat kan beter, efficiënter en wellicht voordeliger?”
5S-methode
De 5S-methode helpt elk bedrijf om systematisch veilige, schone en gestructureerde werkruimtes te creëren. 5S staat voor: scheiden, schikken, schoonmaken & onderhouden, standaardiseren en systematiseren. “Het is een geliefde methode omdat het toegankelijk en breed toepasbaar is. Daarnaast leidt het tot tijd- en kostenbesparing. De efficiëntie bereikt men bijvoorbeeld door minder zoektijd naar bepaalde schoonmaakmiddelen of gereedschap. Een kostenverlaging kan behaald worden door onnodig verbruik van materiaal te voorkomen.”