Voorkom snijwonden op de werkvloer met CaluGuard snijbestendige werkhandschoenen

Industry - Voorkom snijwonden op de werkvloer met CaluGuard snijbestendige werkhandschoenen
Optimaal draagcomfort en maximale bescherming voor een betaalbare prijs
Snijbestendige handschoenen stug en niet comfortabel? Niet meer! De nieuwe CaluGuard snijbestendige werkhandschoenen zijn zeer flexibel, hebben een uitstekende pasvorm en bieden optimale bescherming. En omdat niet alle werkzaamheden dezelfde bescherming vereisen, hebben we drie nieuwe varianten ontwikkeld. Van een werkhandschoen met een basis snijbestendigheid tot een handschoen met de hoogst mogelijke score op schuur-, scheur-, perforatie- en snijweerstand.

Vrij van glasvezel en metaaldraad

In veel snijbestendige handschoenen wordt glasvezel gebruikt. Dit materiaal kan huidirritatie veroorzaken. Ook zijn deze vezels breekbaar, waardoor de beschermende eigenschappen van de handschoen kunnen verminderen. Onze werkhandschoenen zijn daarom vrij van glasvezel en - op een handschoen na - ook vrij van metaaldraad.

CaluGuard Flexi Protect smooth nitrile B103 snijbestendige werkhandschoenen

Deze handschoenen zijn volledig naadloos en gemaakt van hoogwaardige nylon met dunne flexibele metaaldraden. Ze zijn voorzien van een gladde nitrilschuim coating op de palm voor uitstekende grip onder de meeste omstandigheden. De versterkte duimaanhechting zorgt voor een langere levensduur van de CaluGuard Flexi Protect snijbestendige handschoenen.

Toepassing

Deze snijbestendige werkhandschoenen zijn geschikt voor werkzaamheden met kans op snijwonden met beperkte impact, waarbij een zeer grote mate van flexibiliteit en draagcomfort vereist is. Bijvoorbeeld het hanteren van glas, snijgereedschappen of metalen onderdelen en licht montage- en assemblagewerk.

Waarom CaluGuard Flexi Protect B103 handschoenen?

  • Beschermingsklasse B (basis snijbestendigheid)
  • Hoogst mogelijke draagcomfort, uitstekende pasvorm en vingergevoeligheid
  • Hoogst mogelijke score op schuurweerstand
  • Vrij van glasvezel
  • EN388:2016 +A1:2018 - prestatie: 4221B

CaluGuard Multi Protect smooth nitrile D103 snijbestendige werkhandschoenen

Gemaakt van zeer hoogwaardige kunststofvezels met een hoge dichtheid. De CaluGuard Multi Protect snijbestendige handschoenen zijn volledig naadloos en hebben een spaarzaam aangebrachte gladde nitril coating op de palm voor een uitstekende grip. Doordat er geen metaaldraden zijn gebruikt, is deze handschoen veel minder stug en prettiger in gebruik. 

Toepassing

Geschikt voor uitdagende omstandigheden waarbij gemiddelde bescherming en flexibiliteit vereist zijn. Zoals het hanteren van glas(verpakkingen) en metalen onderdelen of het werken met scherpe randen van machines of gereedschappen.

Waarom CaluGuard Multi Protect D103 handschoenen?

  • Beschermingsklasse D (gemiddelde snijbestendigheid)
  • Zeer hoog draagcomfort, uitstekende pasvorm en vingergevoeligheid
  • Hoogst mogelijke score op schuur- en scheurweerstand
  • Vrij van glasvezel en metaaldraad
  • EN388:2016 +A1:2018 - prestatie: 4342D

CaluGuard Ultra Protect grip nitrile F102 snijbestendige werkhandschoenen

Volledig naadloze handschoenen, gemaakt van zeer hoogwaardige kunststofvezels met een ultrahoge dichtheid. De gekorrelde nitril coating op de palm zorgt voor een uitstekende grip in uiteenlopende omstandigheden.

Toepassing

In de categorie gebreide werkhandschoenen bieden De CaluGard Ultra Protect snijbestendige werkhandschoenen de best mogelijke bescherming. Ze zijn daardoor geschikt voor de meest uitdagende werkzaamheden met grote kans op snijwonden of andere mechanische gevaren. Denk aan het werken met glas, snijapparatuur, zeer scherpe machines of het hanteren van zware en scherpe materialen.

Waarom CaluGuard Ultra Protect F102 handschoenen?

  • Beschermingsklasse F (maximale snijbestendigheid)
  • Optimale balans tussen draagcomfort en maximale bescherming
  • Hoogst mogelijke score op schuur-, scheur-, perforatie- en snijweerstand
  • Vrij van glasvezel en metaaldraad
  • EN388:2016 +A1:2018 - prestatie: 4X44F

Hoe kiest u de juiste werkhandschoen?

De ene soort werkzaamheden levert meer kans op snijwonden op dan de andere. Vandaar dat we meerdere soorten snijbestendige handschoenen in ons assortiment hebben. Tip: raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de handschoenen voor een uitleg over de bescherming tegen mechanische risico’s. Met deze informatie kiest u eenvoudig de handschoen met de juiste bescherming.

De juiste handschoen kiezen is één, maar hoe zorgt u ervoor dat deze ook daadwerkelijk gedragen worden? We geven enkele tips ons blog.

Meer informatie

Onze CaluGuard snijbestendige handschoenen direct bestellen? Dat kan hier. Of neem contact op met onze Customer Solution Specialisten als u meer informatie nodig heeft. Zij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen