Groen is Samen Goed Doen - Jaarverslag 2023

Algemeen - Groen is samen goed doen 2023
Duurzaam en Verantwoord Ondernemen
Bij Carel Lurvink staat duurzaamheid voorop. Voor ons is verantwoordelijkheid nemen voor het milieu geen optie, maar een must. Daarom zetten we ons dagelijks in voor een groenere toekomst. In ons jaarverslag leest u hoe wij de wereld een stukje schoner hebben gemaakt in 2023. Enkele belangrijke initiatieven zijn:
Groen is goed doen 2023 - GPI

1. Green Product Index (GPI)

Sinds 1 januari 2024 is de Environmental, Social en Governance wetgeving van kracht. Daarom hebben wij de Green Product Index (GPI) ontwikkeld. Een wetenschappelijk onderbouwd hulpmiddel dat weergeeft hoe goed een product scoort op ESG-kenmerken. De GPI-score loopt van A t/m F, waarbij de A staat voor Best Practice (gebruik van het product stimuleren) en de Z voor Zeer hoog risico voor mens en milieu (product niet toepassen). Zo kunt u eenvoudig duurzame en veilige producten kiezen, die bovendien zelfs zorgen voor kosten- en tijdsbesparing.
 
 

 2. CaLuZo Circulaire Service

Al jaren scheiden wij zowel het afval op onze kantoren als in de magazijnen. Om ook bij onze klanten afval te reduceren en hergebruik te stimuleren, hebben we een programma ontwikkeld, genaamd CaLuZo Circulaire Service. Dankzij deze service krijgen reststromen, zoals hygiënepapier en verpakkingen, een nieuw leven. Het enige dat u hoeft te doen is het inzamelen van de verschillende reststromen in de door ons meegeleverde gerecyclede zakken en wij zorgen voor de verwerking hiervan. Dit betekent minder afval en een langere levensduur van materialen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.
 EU Ecolabel

 3. Milieuvriendelijke producten

Van dispensers tot reinigingsmiddelen, we bieden een breed assortiment milieuvriendelijke producten aan. Zo zijn onze dispensers en veel schoonmaakmaterialen gemaakt van gerecycled plastic. Ons hygiënepapier is voorzien van het EU Ecolabel en FSC-keurmerk en onze CaluGreen BIO reinigingsmiddelen zijn volledig natuurlijk en bevatten geen chemie. Zo helpen we ook onze klanten om eenvoudig hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
 

 4. CO2-neutrale logistiek

We hebben de stap gezet naar CO2-neutrale logistiek. Door 100% elektrische voertuigen, vrachtwagens die rijden op HVO100-diesel, het hergebruiken van verpakkingsmaterialen en meer dan 400 zonnepanelen op onze daken hebben we onze uitstoot drastisch verlaagd. Hiermee dragen we actief bij aan een schonere wereld.


Meer weten

Wat we nog meer doen, leest u in ons Jaarverslag ‘Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2023’. Wilt u meer weten over de GPI of CALUZO Circulaire Service? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag hoe u eenvoudig meer impact kunt maken.

Gerelateerde artikelen