Bouw
4 producten
Bouw werkhandschoenen: maximale bescherming voor uw handen. In de bouw is veiligheid een prioriteit. Onze bouw werkhandschoenen bieden uw handen de beste bescherming tegen gevaren zoals snijwonden, schaafwonden en chemische stoffen. Of u nu werkt met zware materialen, scherpe gereedschappen of onder koude en vochtige omstandigheden, wij hebben de perfecte handschoenen voor u. Onze modellen voldoen aan de strengste Europese normen, zoals EN 388, en bieden extra grip en comfort. Bestel eenvoudig uw werkhandschoenen bij ons en profiteer van snelle levering en scherpe prijzen.
Bouw werkhandschoenen bestellen?
Professionals die in de bouw werken, zoals bouwvakkers, stratenmakers, metselaars en stukadoors, dienen de juiste bouw werkhandschoenen te dragen. Dit is belangrijk voor de bescherming van de handen tegen onder andere snijwonden, schaafwonden en blaren. De bouw werkhandschoenen zijn speciaal ontwerpen voor werkzaamheden in de bouw en beschermen tegen alle gevaren die hier op de loer liggen: snijden, verwondingen, vallende objecten, elektrostatsiche lading maar ook kou, vocht en chemische stoffen. Bovendien zorgen professionele bouw werkhandschoenen voor extra grip en daarmee het voorkomen van het uit de handen laten vallen van gladde of zware voorwerpen waarmee gewerkt wordt.
Wat zijn de risico’s bij werkzaamheden in de bouw waar werkhandschoenen nodig zijn?
In de bouw worden werknemers aan veel gevaren en risico’s blootgesteld. Werkhandschoenen zijn daarom een essentieel onderdeel van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de bouwsector. Enkele risico’s in de bouw zijn bijvoorbeeld het werken met scherpe gereedschappen, zware of vallende voorwerpen en trillende apparaten zoals drilboren en slijpmachines. Maar ook het contact met chemische stoffen zoals lijm, verfverdunners, blootliggende elektrische bedrading en hete oppervlakken zoals vonken bij lassen. Tot slot zijn bouw werkhandschoenen ook belangrijk bij risico’s die lichtere verwondingen veroorzaken zoals splinters en metaalschilfers door hout- en metaalbewerking en sloopwerkzaamheden.
Hoe weet ik of bouw werkhandschoenen beschermen tegen gevaren als snijworden en blaren?
Het kiezen van de juiste werkhandschoenen voor de bouwsector vereist kennis van de Europese normen (EN) en de weerstandsniveaus die specifiek gericht zijn op verschillende gevaren en risico’s.
Norm EN 420:2003 + A1:2009 – algemene standaarden werkhandschoenen
Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de EN 420:2003 + A1:2009 norm. Deze is namelijk de basisstandaard waaraan alle beschermende handschoenen moeten voldoen. Het garandeert dat de handschoenen veilig, comfortabel en geschikt zijn voor het beoogde gebruik.
Voor meer informatie over de gewijzigde EN ISO 374 en EN 388 normen, kunt u terecht op onze blogpost over deze normen.
Norm EN 388:2016 – mechanische risico’s
Voor specifieke gevaren in de bouwsector zullen handschoenen ook moeten voldoen aan aanvullende normen zoals de EN 388:2016. Deze norm specificeert de beschermingsniveaus tegen mechanische risico's zoals schuren, snijden, scheuren en doorprikken. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de bouw werkhandschoenen dienen de juiste gekozen te worden aan de hand van deze norm.
Norm EN 388:2016 voor professionele werkhandschoenen wordt beoordeeld op zes prestatieniveaus (a t/m f):
A. Schuurweerstand - wordt gemeten in cycli.
De weerstandsniveaus variëren van 1 (laag) tot 4 (hoog).
B. Snijweerstand - wordt gemeten met een circulaire snijtest.
De weerstandsniveaus variëren van 1 (laag) tot 5 (hoog).
C. Scheurweerstand - wordt gemeten in Newton.
Weerstandsniveaus variëren van 1 (laag) tot 4 (hoog).
D. Doorprikweerstand - wordt gemeten in Newton.
Weerstandsniveaus variëren van 1 (laag) tot 4 (hoog).
E. ISO Snijweerstand – wordt gemeten in Newton. Dit is een aanvullende test voor handschoenen met een hoge snijweerstand, gemeten volgens de ISO 13997 methode, aangegeven met een letter van A (laag) tot F (hoog).
F. EN Schokbescherming - werk handschoenen die getest zijn op schokbestendigheid. De test wordt uitgevoerd met een gesimuleerde schok van 5 joules op de handschoen. Het resultaat van de schokweerstand test wordt aangegeven met de letter “P” van ‘passed’ als de werkhandschoen voldoet aan de schokbescherming. Als de handschoen niet getest is of niet voldoet, wordt dit veld leeggelaten. Wanneer u in de markering de letter “X” vindt betekent dit dat de test niet is uitgevoerd. Niveau X bestaat alleen voor de test criteria A tot en met E.
We leggen met een voorbeeld uit hoe u de normering kunt lezen en begrijpen.
Een handschoen gemarkeerd met EN 388:2016 4X43CP betekent het volgende:
4: Schuurweerstand - Niveau 4
X: Snijtest (coup test) niet uitgevoerd of niet van toepassing
4: Scheurweerstand - Niveau 4
3: Doorprikweerstand - Niveau 3
C: ISO Snijweerstand - Niveau C
P: Schokbescherming aanwezig
Voor meer informatie over het kiezen van de juiste werkhandschoenen, bekijk onze gedetailleerde blogpost hierover.
Welke soort bouw werkhandschoenen heb ik nodig voor de bescherming tegen chemische stoffen als lijm en verfverdunners?
In de bouwsector komen werknemers vaak in contact met verschillende chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn. Enkele van de meest voorkomende chemische stoffen waarmee wordt gewerkt in de bouw zijn lijm, afdichtingsmiddelen, betonadditieven en verfverdunners. Voor werknemers in de bouwsector die in aanraking komen met deze chemische stoffen, zijn werkhandschoenen die voldoen aan de EN 374 normen van belang.
In de bouwsector zijn EN 374-gecertificeerde werkhandschoenen essentieel voor bescherming tegen chemische en microbiële risico's. EN ISO 374-1 handschoenen (Types A, B, C) bieden weerstand tegen chemische penetratie, cruciaal bij gebruik van bouwmaterialen met zuren of alkaliën. Daarnaast zijn er ook niveaus zoals ISO 374-2, -4 en -5, die bescherming bieden tegen bacteriën, de degradatie van chemicaliën en virussen.
Handschoenen conform EN ISO 374-1, met name Types A en B, bieden een effectieve bescherming tegen lijmsoorten en afdichtingsmiddelen die een risico vormen bij direct contact met de huid. Voor het werken met betonaditieven en verfverdunners wordt aangeraden om handschoenen te kiezen volgens EN-ISO 374-1 Type A.
Het is belangrijk om handschoenen te kiezen die de juiste bescherming bieden tegen de specifieke chemische risico's in de bouw. Zorg ervoor dat u altijd checkt met welke specifieke chemische stoffen er gewerkt wordt om zo te bepalen welke professionele werkhandschoenen voldoende bescherming bieden.
Waar moet ik op letten bij aankoop van professionele werkhandschoenen in de bouw?
Bij de aankoop van bouw werkhandschoenen zijn er verschillende belangrijke factoren om te overwegen. Ten eerste moet je letten op het materiaal van de handschoenen.
Katoen en nylon bieden comfort en bewegingsvrijheid, terwijl een coatinglaag van nitril of latex extra bescherming biedt tegen chemische stoffen en slijtage. Overweeg daarnaast de aard van het werk: voor taken die veel precisie vereisen, zoals installatietechniek of schilderklussen zijn handschoenen belangrijk met optimale vingergevoeligheid.
Voor werkzaamheden met een hoog risico op chemische blootstelling, zoals bij het gebruik van lijm of verfverdunners, zijn handschoenen met EN ISO 374-1 certificering essentieel.
Daarnaast wordt er in de bouw vaak gewerkt met zware bouwmaterialen. Stevige leren handschoenen zijn dan ook een goede optie met een extra versteviging in de handpalm. Bovendien is de snijbestendigheid ook een hele belangrijke factor bij het werken met bijvoorbeeld zagen en snijmachines. Werkhandschoenen van het materiaal Taeki 5 bieden hoge bescherming tegen snijwonden, hitte en andere mechanische gevaren.
De snijbestendigheid kan gecontroleerd worden aan de hand van de EN 388 norm waarbij handschoenen van Taeki 5 vaak bij de snijtest het hoogste niveau (5) behalen.
Voor meer informatie over het voorkomen van snijwonden, lees onze blogpost over CaluGuard snijbestendige werkhandschoenen.
Tot slot maakt het verschil in welke weersomstandigheden er in de bouw wordt gewerkt voor de keuze van de bouw werkhandschoenen. Katoen en nylon zijn materialen die bekend staan om hun ademend vermogen, wat prettig en belangrijk is tijdens de warme zomermaanden. Katoen is zacht, licht en absorbeert zweet, waardoor het comfortabel blijft bij hogere temperaturen. Nylon is ook licht en biedt goede ventilatie, wat transparatie van de handen helpt voorkomen. Voor de wintermaanden zijn materialen zoals geïsoleerd katoen of handschoenen met een thermische voering (bijvoorbeeld fleece) aan te bevelen. Deze materialen houden de warmte vast en beschermen de handen tegen kou. Handschoenen met een extra laag, zoals een coating van latex of nitril, kunnen ook helpen om de warmte vast te houden en bescherming te bieden tegen natte omstandigheden.
Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u de juiste bouw werkhandschoenen kiezen die zowel de veiligheid verhogen als het comfort en de efficiëntie op de bouwplaats verbeteren.
Waar koop ik bouw werkhandschoenen?
Bouw werkhandschoenen bestelt u voordelig bij Carellurvink.nl. De handschoenen in ons assortiment zijn gemaakt van sterk materiaal en bieden optimale bescherming. Onze CaluGuard werkhandschoenen zijn altijd voorradig dus bestel vandaag nog professionele bouw handschoenen.
Heeft u nog vragen over bouw werkhandschoenen of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.
Lees ook onze klantreferentie over Geelen Beton voor meer informatie.