Beroepskleding
8 producten
Werk comfortabel en professioneel met onze hoogwaardige beroepskleding. Bij Carel Lurvink vind je een uitgebreide selectie beroepskleding van topmerken zoals CaluGuard, Portwest, Orcon en Tricorp. Deze merken bieden kleding die speciaal is ontworpen voor verschillende beroepen, met focus op functionaliteit en comfort. Ontdek onze professionele beroepskleding en ervaar het verschil in kwaliteit en duurzaamheid.
Wat is beroepskleding?
Beroepskleding wordt ook wel vakkleding genoemd en is aan het beroep aangepaste werkkleding die bij de uitoefening hiervan gedragen wordt. De kleding is dus afgestemd op de werksituatie, eventuele gevaren en vereisten binnen de sector/werkomgeving. Zo wordt er binnen zorginstellingen zorg beroepskleding gedragen en dragen schilders speciale schilder beroepskleding. De lijst kan zo doorgaan: in de foodsector wordt voedingsindustrie kleding gedragen, in de horeca is representatieve horeca kleding gangbaar als beroepskleding en schoonmakers dragen hygiënische en beschermende schoonmaak beroepskleding. Beroepskleding is ervoor gemaakt om het uitvoeren van het werk comfortabel te maken, eenheid en herkenning op te roepen, het bedrijf professioneel te representeren, de drager te beschermen en aan de geldende wettelijke vereisten te voldoen als organisatie zijnde.
Hoe de kleding eruit ziet, wordt bepaald door de aard van het beroep en door de huisstijl van de organisatie die wordt vertegenwoordigd. Ook factoren als geslacht en actualiteit spelen een rol. Zo is zorgkleding bijvoorbeeld niet alleen in een universele uitvoering te vinden, maar ook dames zorgkleding en hippe zorgkleding worden als geschikte bedrijfskleding aangeboden (mits deze uitvoeringen voldoen aan de voorwaarden die het beroep stelt aan beroepskleding). Zo kunt u zich toch vrouwelijk en zelfverzekerd voelen in uw kleding op de werkvloer.
Bij Carel Lurvink bieden we beroepskleding in verschillende specifieke veiligheidsklassen, maten, kleuren, modellen en materialen, en voor verschillende toepassingen in diverse sectoren (welke hierboven genoemd zijn). Alle kleding wordt aangeboden door hoogstaande merken, zoals Portwest, Tricorp, Orcon en ons eigen premium A+ merk Caluguard. Op onze categoriepagina is niet alleen beroepskleding te vinden, maar we bieden ook werkschoenen en overige accessoires (zoals handschoenen).
Wat is het verschil tussen beroepskleding en bedrijfskleding?
Bedrijfskleding is kleding die werkgevers kopen voor hun medewerkers ter representatie of voor de veiligheid. Bedrijfskleding wordt ook wel beroepskleding, werkkleding, uniform of corporate fashion genoemd. De termen bedrijfskleding en beroepskleding zijn door elkaar te gebruiken, waarbij de daadwerkelijke verschillen tussen de kledingstukken vaak minimaal of zelfs niet bestaand zijn.
Als bedrijfskleding vooral bedoeld is voor de herkenbaarheid van een functie of de persoonlijke veiligheid bij het uitoefenen van een bepaalde functie wordt vaak gesproken van beroepskleding. Het wordt dus gekocht door bedrijven en gedragen door personeelsleden van die bedrijven.
Wat is de functie van beroepskleding?
Hierboven werden de functies van beroepskleding al kort besproken. Ze zijn uiteenlopend, maar kunnen ook samenvallen. Over het algemeen moet deze kleding ervoor zorgen dat het werk veilig, zichtbaar, comfortabel en representatief uitgevoerd kan worden en het moet eenheid en herkenning oproepen.
De zichtbaarheid van personeel is met name belangrijk wanneer medewerkers met veel mensen te maken hebben in een autoritaire of dienstverlenende functie en veiligheid moeten kunnen waarborgen. Mensen (omstanders of bijvoorbeeld patiënten) moeten snel en gemakkelijk het personeel en de deskundigen herkennen en kunnen raadplegen. Kleding is daarvoor een goede oplossing. Het speelt dan ook voor veel bedrijfstakken een belangrijke rol op het gebied van veiligheid. Naast persoonlijke veiligheid van de drager, speelt hygiëne bijvoorbeeld ook een rol. Voorbeelden van beroepskleding die de veiligheid in acht neemt, zijn witte kleding van personeel in het ziekenhuis of van een kok, veiligheidskleding in de bouwsector en camouflerende kleding in het leger.
Andere beroepen vergen een andere vooraanstaande functie van beroepskleding: representativiteit. Denk bijvoorbeeld aan een maatpak van een vertegenwoordiger/woordvoerder of aan nette uniformele kleding van medewerkers in de horeca.
Kledingvoorschriften voor werkkleding
Ook wanneer er niet met bedrijfskleding wordt gewerkt, kan het voorkomen dat een werkgever omwille van representatie of veiligheid bepaalde eisen stelt aan de eigen kleding die medewerkers dragen. Deze criteria worden ook wel kledingvoorschriften genoemd.
Welke maat werkkleding heb ik?
Maten van bedrijfskleding kunnen per leverancier en per merk verschillen. Voor de juiste maatwerkbroek geldt de volgende vuistregel: uw spijkerbroekmaat + 16 = de juiste maat werkbroek. Voor werkschoenen geldt dat u dezelfde maat kunt kiezen als u doet bij gewone schoenen. Tot slot geldt in het algemeen voor bovenkleding ook dat uw standaardmaten overeenkomen. Als een product groter of kleiner uitvalt, dan staat dit vermeld in de productinformatie.
Om er zeker van te zijn wat uw maat werkkleding is, kunt u het beste deze passen. Bij Carel Lurvink bieden wij passessies aan in onze showroom. U kunt hierbij niet alleen passen welke maat werkkleding het beste valt, het meest comfortabel zit en erachter komen wat het meest representatief eruitziet, maar u kunt ook direct een check op toepasbaarheid/geschiktheid en advies op maat verkrijgen van onze productspecialisten. Neem contact met ons op voor een passessie en kom gerust een keer langs om erachter te komen welke beroepskleding de juiste voor u is.